Vind jij je leefomgeving belangrijk? Kom ons helpen!

De Sociale Raad Aalten zoekt nieuwe enthousiaste leden.

 

Wie zijn wij?
Wij zijn een onafhankelijke vertegenwoordiging van inwoners van de gemeente Aalten. Wij adviseren de gemeente gevraagd en ongevraagd over onderwerpen zoals jeugd, zorg, wonen, werk en inkomen. Daarbij kijken we vooral naar hoe het beleid van de gemeente in de praktijk uitpakt. De 14 leden van de Sociale Raad hebben de taken onderling in groepen verdeeld. Je hoeft dus niet van alle onderwerpen ‘even veel te weten’. Er zijn drie verschillende werkgroepen; Jeugd, WMO en Participatie.

Wie zoeken we?
Woon je in de gemeente Aalten en heb je ervaring, kennis of binding met tenminste één van de onderwerpen? Wil je een steentje bijdragen aan de kwaliteit van leven in onze gemeente? Dan willen we graag met je in gesprek. Belangrijk is dat je vanuit algemeen belang denkt. Leden van de Sociale Raad werken als vrijwilliger en ontvangen daarvoor een vrijwilligersvergoeding. We streven naar leden met verschillende achtergronden. De Sociale Raad komt iedere maand één keer samen en de meeste leden besteden per week twee tot drie uur aan de raad.

Wat bieden we?
· een mooie kans om invloed te hebben op je directe sociale leefomgeving en het beleid van de gemeente;
· een gelegenheid om nieuwe kennis op te doen en te delen;
· werken in een team met een goede sfeer en betrokken collega-vrijwilligers;
· tijd om te ontdekken waar je specifieke belangstelling naar uitgaat;
· een vrijwilligersvergoeding.

Enthousiast?
Ben jij enthousiast geworden? Stuur ons dan voor 22 maart 2024 je motivatiebrief per mail. In de brief zien we graag een korte beschrijving van jouw achtergrond. Op basis van die informatie kunnen we belangstellenden uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek. Heb je vooraf vragen? Die beantwoorden we uiteraard graag. Ons mailadres is secretariaat@socialeraadaalten.nl. Bellen kan ook. Onze secretaris, Loes Wielink, is bereikbaar via telefoonnummer 06-57217855