Is voor jou je directe sociale leefomgeving belangrijk? Dan kun je ons als lid versterken.

De Sociale Raad Aalten zoekt een nieuw en enthousiast lid.

Wij zijn een vertegenwoordiging van inwoners van de gemeente Aalten. We adviseren burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd op sociaal gebied. Dan gaat het met name over jeugd, zorg, wonen, werk en inkomen.

De 15 leden van de raad hebben de taken onderling in werkgroepen verdeeld. Je hoeft dus niet van alle onderwerpen ‘even veel te weten’. Er is een werkgroep voor participatie, een werkgroep voor jeugd en een Wmo-werkgroep.

De raad werkt in een plezierige sfeer en de samenwerking met de vertegenwoordigers van de gemeente verloopt goed.

Woon je in de gemeente Aalten (Aalten, Dinxperlo, Bredevoort of één van de buurtschappen) en heb je ervaring, kennis of binding met tenminste één van de drie onderwerpen? Dan ben je voor ons een interessante kandidaat. Belangrijk is dat je vanuit algemeen belang denkt. Leden van de Sociale Raad werken op vrijwillige basis en ontvangen daarvoor een kleine vergoeding. We streven naar leden met een verschillende achtergrond.

De raad komt iedere maand een keer bijeen en de meeste leden besteden per week twee tot drie uur aan de raad.

Wat bieden we aan?

  • een mooie kans om invloed te hebben op je directe sociale leefomgeving en het beleid van de gemeente ;
  • een gelegenheid om nieuwe kennis op te doen en te delen;
  • werken in een team met een goede sfeer en betrokken collega-vrijwilligers
  • tijd om te ontdekken waar je specifieke belangstelling naar uitgaat;
  • een vrijwilligersvergoedin

Enthousiast?

Graag nemen we samen onze vraag en jouw mogelijkheden door. Wil je ons voor maandag 13 maart een mail met je motivatie en een kort CV toesturen? Op basis van die informatie kunnen we kandidaten uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek.

Heb je vooraf vragen? Die beantwoorden we uiteraard graag. Ons mailadres is secretariaat@socialeraadaalten.nl  Maar bellen kan ook. Onze secretaris, Anne-Marie Bröker, is bereikbaar via telefoonnummer 06-47643848.